IluroSport » Segona Festa de l’Esport a l’Hostal Suizo (1956)

Segona Festa de l’Esport a l’Hostal Suizo (1956)

La primera festa havia estat tot un èxit i la idea va quallar del tot. L’organització requeia en el “Carnet Deportivo de Radio Maresma”, però ja amb suports de l’Ajuntament i de diferents donants de premis. En la segona festa va presidir el jurat Luís Puig Marqués, ponent de cultura i Esports, i l’integraven 28 membres de la premsa i del món esportiu de la ciutat.

La Festa de l’Esport, per primera vegada amb sopar, es va celebrar a l’Hostal Suizo (conegut per tothom com l’Hotel Suís), que estava al Camí Ral, cantonada amb Sant Agustí, davant del col·legi de Santa Anna. La sala es va omplir a vessar i la festa la va presidir l’alcalde Pedro Crespo. Radio Maresme va retransmetre tota la festa en directe amb locució de Joan Torres i Xavier Ubach.

L’Hostal Suizo va ser la seu de la 2a Festa de l’Esport / Foto: todocolección

S’havien efectuat unes votacions preliminars per determinar els finalistes, però va ser durant la mateixa nit que es van anar escollint “en directe” els premiats.

El guanyador absolut va ser el boxejador Exuperancio “Fred” Galiana, per davant de Jordi Bonareu (bàsquet), proclamat el “Millor amateur”, Emili Clavell (natació), Josep Gasull (waterpolo i balonmano) i Josep Espiell (motorisme i pesca submarina).

Fred Galiana el guanyador de la segona Festa de l’Esport amb diversos membres de Ràdio Maresme / Foto: Arxiu JGC

Més endarrere en el TOP-10 quedaren Albert Clavell (natació), Antoni Bonamusa (atletisme), Isabel Illa (natació), Antoni Graupera (atletisme) i Eugeni Romeu (natació). I després Manel Julià (natació), Arcadi Valls (escacs), Jaume Vilavella (atletisme), Tomàs Claramunt (atletisme), Bartrolí (billar), Ginesta (futbol), Picazo (bàsquet), Súria (atleta), Boixet (futbol), Dalmau (pesca submarina), Relats (motor), Homs (lluita grecoromana), Solà (motor), Dauder (futbol) i Vela (futbol).

L’alcalde lliurant un dels premis al futbolista Dauder / Foto: Butlletí 25 Fiestas del Deporte Mataronés

En dones la nedadora Isabel Illa, que com s’ha vist també estava entre els millors absoluts, va tornar a guanyar per davant de Mercè Vallmajor (tennis) i Conchita Frediani (natació).

Isabel Illa guanyadora femenina

En juvenils va guanyar Albert Clavell (natació) per davant de Josep Ginesta (futbol), Antoni Graupera (atletisme), Eugeni Romeu (natació) i Manel Julià (natació).

Albert Clavell guanyador juvenil