IluroSport » En la 4a festa comença el domini de waterpolo i natació (1958)

En la 4a festa comença el domini de waterpolo i natació (1958)

La quarta edició de la Festa de l’Esport es va celebrar el dia 18 de gener de 1958 al Centre Mataroní, que es omplir de gom a gom. L’organització requeia per primera vegada en el periòdic “Mataró”, que dirigia Lluís Soler Fontrodona, però hi continuaven col·laborant els que ho havien fet en les anteriors edicions, amb Josep Gomà Carol com a secretari i motor de la Festa. El jurat va ser presidit per Artur Siquier, en absència de Joan Bonareu, delegat municipal d’esports. La festa va comptar amb el patrocini de l’Ajuntament de Mataró i la va presidir l’alcalde de la ciutat Pedro Crespo.

Lluís Soler, director del periódic “Mataró” lliurant un trofeu a Eugeni Romeu / Foto: Llibre “50 anys de Festa de l’Esport a Mataró”

Es creen les Medalles a la Constància que són molt ben rebudes

La gran novetat va ser la creació de les Medalles a la Constància, que durant molt anys anirien premiant a un directiu i a un esportista en actiu, que haguessin tingut una dilatada trajectòria dintre del seu club i de l’esport local.

Els primers guardons van ser per a Antonio Diví, directiu de la Unió Esportiva Mataronesa, i per a Francesc Roy, amb molts anys dedicat a la natació i el waterpolo. Ells dos van ser possiblement els que van rebre els més forts aplaudiments de la nit.

Francesc Roy, al centre de la imatge, en un equip de waterpollo de l’any 1932 / Foto: Llibre “La Natació esportiva a Mataró”

Aquell any 1958 va ser escollit com a més destacat esportista de la ciutat de l’any 1957 el waterpolista Josep Gasull, iniciant-se un període de domini del Centre Natació Mataró en el palmarès dels guanyadors sèniors. A la foto de portada el veiem a ell a la dreta, al costat d’Eugeni Romeu, que va ser el segon classificat i que formaven part tots dos de l’equip de waterpolo del CN Mataró.

El quadre complet de guanyadors i premiats va ser aquest:

GENERAL
1- Josep Gasull (waterpolo), 2. Eugeni Romeu (natació i waterpolo), 3. Joan Dalmau (pesca submarina); 4. Francesc Xavier Boixet (futbol); 5. Manuel Relats (motorisme); 6. Albert Clavell (natació); 7. Manuel Julià (natació); 8. Miquel Martínez (gimnàstica), 9. Ildefonso Ortega (atletisme); 10. Salvador Crespo (natació).

FÈMINES
1. Mercè Vallmajor (tennis); 2. Isabel Illa (natació); 3. Concepció Zaragoza (muntanya).

JUVENILS
1. Albert Clavell (natació), 2. Manuel Julià (natació); 3. Miquel Vidal (atletisme), 4. Josep M. Buhigas (atletisme); 5. Amilio Lahoz (gimnàstica).

INFANTILS
1. Salvador Crespo (natació); 2. Francisco Ramon (bàsquet); 3. Vicente Garcia (muntanya).